بخشی از خیارشور تولیدی کشاورزان شیروان به فروش نرفت

شهریار صالحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساکنان روستا هر ساله در ۲ ماه مرداد و شهریورماه اقدام به جمع آوری خیار و تهیه آن برای خیارشور می کنند که زمستان هر سال برای فروش به دیگر استان ها ارسال می کنند.

وی گفت: با توجه به شیوع کرونا در اواخر سال گذشته و تعطیلی رستوران ها، فست فود ها و اغذیه فروشی ها خیارشور های این روستای به فروش نرفت.

صالحی افزود: اکثر ساکنان روستای زوارم اقدام به تولید خیارشور می کنند که سالانه حدود سه هزار و ۵۰۰ تن محصول در این منطقه تولید می شود.

دهیار روستای زوارم شیروان قیمت خیار را در سال جاری، ۳۰ تا ۴۰ هزار ریال عنوان کرد و افزود: همچنین هر کیلوگرم خیارشور مرغوب ۶ هزار ریال به فروش می رسد که با توجه به افزایش قیمت های  نهاده ها از جمله کود، سم، ظرف نگهداری، هزینه کارگر، اجازه زمین و آبدهی سود چندانی برای تولیدکنندگان ندارد.

 از ۵۰۰ خانوار این روستا، شغل ۴۰۰ خانوار تولید خیارشور است.

به گفته صالحی سالانه حدود ۷۰۰ خیارشور تولیدی این منطقه به کشور عراق صادر می شود.

شهرستان شیروان با برداشت ۴۲۵ هکتار خیار رتبه اول استان را دارد که دارای ۹ واحد تولید خیارشور دارای مجوز است که ۶ واحد آن دارای پروانه بهره برداری است.

زوارم یا دره بهشت خراسان شمالی از روستاهای هدف گردشگری در ۲۸ کیلومتری جنوب غربی شهر شیروان یکی از نادرترین ییلاق های خراسان شمالی است.



Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *